donderdag 18 november 2010

Videoblog: Day 7 Method Man & Redman European Tour 11 nov 2010 Paris France

With special guests, Sefyu doing his big hit Molotov and DJ Lord Jazz from Lords of The Underground and DJ Cash Money!

Redman's videoblog prt 1

Redman is editing himself the videos in the tourbus, this is part one of his videoblog!
Keep following us!

zaterdag 13 november 2010

donderdag 11 november 2010

Videoblog: Day 3 of the Method Man & Redman European tour.

Day 3 of the tour! London!
Redman rolling one in the Euro tunnel haha


Kroes wil inbreng Brein en Buma/Stemra beperken

AMSTERDAM – Eurocommissaris Neelie Kroes (Digitale Agenda) wil dat overheden een grotere rol gaan spelen bij het handhaven van auteursrecht en het garanderen van het aanbod van digitaal materiaal. De inbreng van derde partijen als Stichting Brein en Buma/Stemra moet worden beperkt.

Dat blijkt uit een toespraak van Kroes op een conferentie in Frankrijk.

De digitalisatie van de culturele wereld heeft er volgens de Eurocommissaris voor gezorgd dat er geen grenzen meer zijn en dat het bestaande beleid rondom copyright niet meer relevant is.

Betere handhaving en een modernisering van het auteursrecht moeten ervoor zorgen dat de essentie van de kunsten behouden blijft en digitaal aanbod verzekerd wordt.



Belangen

Kroes stelt verder dat het systeem dat Europa nu kent ervoor zorgt dat bijvoorbeeld uitgevers een prominentere rol spelen dan de artiesten zelf. De belangen van individuele artiesten moeten in de nieuwe regelgeving meer naar voren komen.

Tussenkomst van derden, zoals uitgevers maar ook belangenorganisaties als Stichting Brein en Buma/Stemra, moet volgens de Eurocommissaris dan ook worden beperkt. Verregaande bemoeienis zou in sommige gevallen namelijk zorgen voor een beperking van de beschikbare content.

Illegaal

“Het feit dat materiaal van artiesten vaak niet toegankelijk is voor het publiek zorgt voor irritatie”, aldus Kroes. “Het gebrek aan content zorgt voor een leegte die opgevuld wordt met illegaal materiaal.”

Om een nieuw systeem in te voeren moet het auteursrecht wel overal gelijk zijn. Kroes bekent dat het gelijktrekken van nationale regelgeving niet gemakkelijk zal zijn, maar weigert te stoppen met het onderzoeken van nieuwe mogelijkheden zolang het huidige systeem naar haar idee niet goed functioneert.

Bron

woensdag 10 november 2010

Videoblog: Day 2 of the Method Man & Redman European tour.

Canceld show in St Gallen. Real short blog but tomorrow London will be online!
Zyeah!



Keep following us!

dinsdag 9 november 2010

Videoblog: Day 1 of the Method Man & Redman European tour.

Day 1 of the Method Man & Redman European tour.
05-11-2010 Lahr Germany.


Keep following this blog!

Publieke omroep kost je slechts 25 cent per dag (video)

Vorige maand werd bekend dat de publieke omroep iedere Nederlander ongeveer 50 euro per jaar kost en daarmee één van de goedkoopste in Europa is. Altijd Wat van de NCRV heeft hier een leuk filmpje over gemaakt en komst zelfs uit op slechts 25 cent per dag.




maandag 8 november 2010

Music Monday! Banger Time!

De nieuwe videoclip Joel Ortiz feat Novel. - Night train.
Ik heb hem op repeat!




Dit soort avonden zou in Amsterdam moeten plaats vinden!
Duck Down VS Blacksmith CMJ 2010 Showcase


Om toch nog even verder te gaan op deze avond, Buckshot brings out new Duck Down signee Black Rob at Le Poisson Rouge. whoa!



Brother Ali heeft een nieuwe video van zijn album US.


Brother Ali was eerder dit jaar bij HOHH Radio in de 538 Juize studio lang gekomen.
Check zijn live sessie hier:




Thee Tom Hardy ft. Skyzoo – A Different League op een heerlijke beat van 9th Wonder.Afkomstig van Hardy's aankomende mixtape met DJ Green Latern.
The Hardy Boy Mystery Mixtape: Secret of Thee Green Magic.





vrijdag 5 november 2010

Day #1 Larh, Germany Friday 05-11-2010

So far..

Got my name on the Tourbus! Looks good right :-p #RedMeth

Watching Raize in the bus. Shit is crazy #RedMeth



On the tourbus! #RedMeth

The flyer of tonight:

Classic van de Week: Jay-Z - Can’t knock the Hustle (05/11/2010)

De eerste track van Jay-Z’s eerste cd is een classic. Dit was in de tijd dat Jay nog geen multibiljonair was en echt hongerig was naar de mic en naar de shine. Het is in de begin jaren 90 als Jay-Z begint met rappen. Hij weet hier en daar behoorlijk wat aandacht te trekken, maar kan maar geen label vinden die vertrouwen in hem heeft. Als hij Dame Dash ontmoet, besluiten ze samen Roc-a-Fella te beginnen en daar begint de American Dream van Jay-Z. Ze presenteren zich groot en als maffia rijk en dit imago trekt veel mensen aan. Zo ook Mary J Blige die na het horen van Can’t knock the hustle graag met de toen nog onbekende Jay-Z wilde werken. Juist door Mary en Biggie als features op de debuutplaat te hebben, wist Jay de spotlight verder op zich te richten. In 1996 kwam Reasonable Doubt uit en wist hij zich definitief als lyricist in the game te nestelen. De eerste track van dat album; Can’t knock the hustle dus, werd als derde single uitgebracht en kwam niet verder dan plek 73 op de billboard. En ik weet zeker dat hij nu rechststreeks op 1 zou komen.


Op een beat van Knobody en met een hook van Mary J Blige hoor je hoe de wereld kennismaakte met Jay-Z; Can’t knock the Hustle.


 
House Of Hip Hop Radio is elke vrijdag tussen 21:00 & 23:00 uur te beluisteren via 538Juize. Binnenkort kun je iedere uitzending ook een week lang terugluisteren. Meer informatie volgt!


donderdag 4 november 2010

Concertmarkt onder druk: barst de live-bubbel?

"Boeken op routine is niet van deze tijd"

Geld verdienen met het verkopen van cd's moet je uit je hoofd zetten, the money is on the road. Het is een veelgehoorde redenering in de tijd van downloaden. We hoeven, met andere woorden, helemaal geen medelijden te hebben met artiesten, er is nog geld genoeg te verdienen. Grote acts als Neil Young en The Eagles durfden het aan om honderd euro voor een kaartje te vragen, en slaagden er toch in hun shows uit te verkopen. De bomen leken de laatste jaren dan ook tot in de hemel te groeien. Maar is dat eigenlijk wel zo? Of begint de live-bubbel langzaam te barsten?



Method Man in Paradiso in 2010. Laatste keer?


Ontslagen


Vorige week maakte MOJO Concerts bekend elf medewerkers te ontslaan. Er zijn minder bands op tour, zo luidde de verklaring, en daardoor kon de gigant 35% minder concerten boeken. Het gaat dan vooral om grote concerten. Zo organiseerde MOJO dit jaar nog geen enkel stadionconcert in De Kuip of ArenA. Vandaag kwamen daar ook nog eens de jaarcijfers van het VNPF, de branchevereniging voor podia en festival bovenop, waaruit bleek dat maar liefst zestig procent van de Nederlandse podia in 2009 verlies draaide. Volgens de Volkskrant dreigt een aantal zelfs failliet te gaan, zeker met de cultuurbezuinigingen voor de deur.

De negatieve tendens in Nederland staat niet op zichzelf. Uit Amerikaans onderzoek bleek deze week dat jongeren tussen de 12 en 24 jaar veel minder naar concerten gaan dan tien jaar geleden. Bezochten ze in 2000 nog gemiddeld 2,1 concerten per jaar, nu zijn dat er nog maar 0,9. Een daling van maar liefst 57%. En als zwaard van Damokles boven de hele sector hangt Live Nation, het Amerikaanse miljardenbedrijf (o.a. eigenaar van MOJO en Ticketmaster), dat recent opnieuw verliezen meldde, niet voor het eerst. De onrust in het bedrijf neemt toe. De laatste maanden verdwenen al verschillende belangrijke topmannen uit het bedrijf, wat bij grote bedrijven vaak duidt op een aanstaande grote verandering. In het geval van The Entertainment Group kondigde het zelfs de val van het bedrijf aan.

Concurrentie van festivals

Jeroen van de Wiel, directeur van het Haagse poppodium Paard van Troje, onderscheidt een aantal belangrijke trends. Bands nemen zo weinig mogelijk risico als ze op tour gaan. Zo gaan ze minder op tour, en willen ze meer geld verdienen. Daarnaast blijven ze vaak korter in dezelfde regio. Onder druk van de recessie vallen de horeca-opbrengsten tegen, en als klap op de vuurpijl wordt het festivalseizoen steeds langer. “Op festivals kunnen bands meer geld verdienen. Daardoor neemt de druk op de laatste drie maanden van het jaar in de clubs toe. Ineens heb je in twee maanden tijd vijf geweldige singer-songwriters staan, die je liever over zes maanden zou verspreiden. Het aanbod is over de breedte kleiner geworden. Voor Nederlandse bands geldt overigens het tegenovergestelde. Waar een band vroeger een tour van tien shows deed, zijn dat er nu twintig. Dat is gunstig voor het aanbod, maar de concurrentie is daardoor juist groter.”

De keuze voor festivals is voor een belangrijk deel een financiële, en daarmee niet altijd de meest verstandige. Volgens Bas Flesseman van het onafhankelijke boekingskantoor Belmont Bookings is het nog steeds mogelijk een gezond bedrijf te hebben in de live sector, maar je moet creatief zijn. "Op routine boeken is niet van deze tijd", zegt hij. "Wij proberen met Belmont vroeg in te stappen en langzaam te groeien. Je ziet soms dat bands zich verliezen in een hype en te snel voor hoge ticketprijzen in een grote zaal staan. Het is moeilijk om dat niveau vast te houden. Het publiek dat achterin de zaal staat te ouwehoeren ben je kwijt zodra de hype voorbij trekt. Voor acts met een lange adem is planning belangrijk."

Spaarzaam

Belmont werkt voornamelijk met indiebands, waaronder Bon Iver, Animal Collective en Beach House, bands die soms pas bij hun derde of vierde album doorbreken. Volgens Flesseman kan het ook verstandig zijn minder snel te groeien dan zou kunnen. Als voorbeeld noemt hij de Zweedse singer-songwriter The Tallest Man On Earth. "We zijn zeer spaarzaam geweest met zijn shows in Nederland. Onlangs verkocht hij de Oude Zaal van de Melkweg uit. We hadden de show kunnen verplaatsen naar de Max of de grote zaal van Paradiso kunnen vullen, maar dat vindt hij te snel gaan. Wij boeken tours vaak voor heel Europa. Het is dan vaak een kwestie van inspelen op de vraag. Iemand als Damien Jurado bijvoorbeeld was met zijn vorige album zeer gewild in Spanje, terwijl er in Nederland nagenoeg niets mee gebeurde."

De live industrie wil veel en snel, luidt de conclusie. Volgens Jeroen van de Wiel zijn het voornamelijk grote boekers die met veel personeel in een kantoor zitten en in te grote auto’s rijden die de markt onder druk zetten. Hij pleit net als Flesseman voor meer creativiteit. “Met name voor onze meer experimentele evenementen proberen we een goed internationaal netwerk te onderhouden. Zo hebben we wel eens een act rechtstreeks kunnen boeken voor een derde van de prijs die een grote boeker in Nederland er voor vroeg.” Als het grote Live Nation nog verder in problemen raakt, is dat niet per se slecht, denkt de Paard-directeur. “Misschien ontstaat er dan juist meer ruimte.”

Lemmingen

Dat de live-bubbel net zo radicaal zal barsten als de internetbubbel, denken beide heren dan ook niet. Niet alle bands laten zich, gek gemaakt door het grote geld, als lemmingen over de rand van het ravijn jagen. De echt grote problemen ontstaan vooral bij grote investeringen als Aerosmith. “Er zijn genoeg kleine bands die veel touren en er ook nog wat aan overhouden. Ik denk dat de livesector genoeg reinigend vermogen heeft. Als de markt verandert, moet je je simpelweg aanpassen.”

 
Bron: 3voor12

Veel poppodia vrezen faillissement

AMSTERDAM - De Nederlandse poppodia vrezen voor ontslagen en faillissementen nu 60 procent vorig jaar verlies heeft geleden. Het kabinetsvoornemen om het btw-tarief voor podia te verhogen van 6 naar 19 procent kan zelfs 'een doodsteek' zijn.


Dat heeft de Vereniging van Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF) gisteren bekendgemaakt. De leden van de NVNPF hebben over 2009 een gezamenlijk verlies geleden van 2,2 miljoen euro. Het negatieve resultaat is te wijten aan sterk stijgende kosten.

Uit de vandaag te verschijnen jaarcijfers over 2009 van 47 bij de VNPF aangesloten poppodia blijkt dat het gemiddelde bezoek per popconcert met ruim 3 procent is gedaald. Dat is de eerste daling in vijf jaar.



Oplopende kosten

De kosten voor het organiseren van een concert zijn met ruim 30 procent gestegen. Dit komt door oplopende gages van artiesten en hogere kosten voor huisvesting. De stijgende programmakosten zijn steeds doorberekend aan het publiek, dat de concertkaartjes de afgelopen jaren gemiddeld 35 procent duurder zag worden.

Tot 2009 leverde de kostenstijging volgens de VNPF weinig problemen op voor de sector, omdat het publiek voor concerten en clubavonden sinds 2004 groeide, waardoor meer inkomsten werden gegenereerd. Sinds vorig jaar stagneert die belangstelling, mogelijk mede als gevolg van de financiële crisis.

Verhoging BTW-tarief

De VNPF vreest de door het kabinet-Rutte aangekondigde verhoging van het btw-tarief voor de podiumkunsten, per 1 januari 2011. Die belastingverhoging zou de kosten van een kaartje met minimaal 12 procent opdrijven.

Een ongelukkige timing, zegt VNPF-directeur Berend Schans, 'net nu de jaarcijfers in de popsector een dip laten zien'. Volgens Schans werkt een verdere verhoging van de entreeprijzen 'elitevorming' in de hand, een verschijnsel dat de regeringspartijen VVD en CDA juist willen tegengaan.


Bron:
Ander artikel overzelfde onderwerp:

woensdag 3 november 2010

dinsdag 2 november 2010

Chamillionaire interview

Ik kwam dit ergens online tegen en het viel me op dat deze man erg veel weet over de muziek industrie, ze bespreken erg interessante onderwerpen.




Host Mark Suster interviewed rapper, zanger, en entrepreneur Chamillionaire. De artiest achter oa de mega hit "Ridin" heeft ook veel succes andere elementen van de muziek industrie, zo is hij eigenaar van zijn eigen tourbus Company, zij eigen label Chamilitary Entertainment en is hij co-founder van de auto bedrijf in Houston.

In dit interview bespreken ze veel over het verloop van zijn carrière maar ook hoe de muziek industrie in elkaar zit. Zo bespreken ze onder andere verschillende soorten platendeals, hoe je bij een major label kan komen en hoe je met je rechten om moet gaan. Zeker het checken waard!

maandag 1 november 2010

Oppositie wil laag btw-tarief cultuur houden

DEN HAAG (ANP) - Oppositiepartijen in de Tweede Kamer willen het lage btw-tarief op podiumkunsten behouden. Het nieuwe kabinet wil het verhogen van 6 naar 19 procent.

SP-Kamerlid Farshad Bashir stelde maandag voor om de voorgestelde verlaging van de winstsbelasting voor bedrijven met 0,5 procent naar 25 procent terug te draaien. Dat zou 210 miljoen euro opleveren, genoeg om de bezuinigingen in de kunstsector te kunnen schrappen.

Ook de PvdA, GroenLinks en D66 protesteerden tegen de btw-verhoging in de kunstensector. ,,Hou de btw laag, zodat de kunst zich op de markt staande kan houden'', zei PvdA-Kamerlid Ed Groot. Volgens GroenLinks voert het kabinet ,,een vendetta tegen de kunstsector. Wat u elitair noemt, wordt zo alleen nog maar elitairder'', zei hij tegen de VVD-fractie.

VVD en PVV verweerden zich. ,,Echte kunst in Nederland moet zichzelf verkopen. Burgers hebben straks de keus om te besluiten waar ze hun geld aan uitgeven'', zei PVV-Kamerlid Roland van Vliet.

Bron: Trouw

Nu maar hopen dat het een kamer meerderheid krijgt!

Music Monday! Banger time!

Nieuwe video van Joe Budden dit keer van het nummer Follow My Lead van zijn laatste release Mood Muzik 4.


En we houden het voor de volgende video even binnen de (Slaughterhouse) familie, namelijk een classic van Royce Da 5'9 met Boom!


Homie Young De is terug met een nieuwe naam, namelijk DEMRICK en een nieuw project. DE is for DEMRICK. Op de tape staan feats van oa: Xzibit, Scoop DeVille, B-Real, Ras Kass en nog vele andere.
Hier onder nog even een oude banger van Young De! Ehmm DEMRICK!



Bishop Lamont komt vandaag met zijn nieuwe album The Shawshank Redemption/Angola 3 en deze track heet Rain Featuring Liz Rodrigues en op een beat van Dr Dre!



En omdat er deze week uit het niks een snippet van het nieuwe Gravediggaz album online verscheen, grijp ik nog even terug naar een ongekende classic namelijk: Gravediggaz: Diary of a Madman


Brainpower heeft vandaag een nieuwe clip online gezet van zijn aankomende Engelstalige project. Het nummer Mind Ur Bizniz is een samenwerking met de New York afkomstige Female MC Jean Grae.