vrijdag 4 februari 2011

Classic van de week: 2 Live Crew - Me So Horney (04/02/2011)

De classic van deze week is van de 2 Live Crew , en dat is een rapgroep uit de Verenigde Staten dat is opgericht in 1985. De crew bestaat uit DJ Mr Mixx en de rappers: Fresh Kid Ice, Jimbo Ralston, Amazing V, Brother Marquis en Luke Skywalker die overigens na een rechtszaak met George Lucas de toevoeging "Skywalker" niet meer mocht gebruiken.


Wat wel opmerkelijk is, is dat Luke Skywalker er als laatste bij de groep en daar begon bij als manager, nadat hij de groep een platen contract had bezorgd en werd later main rapper van de groep.

De 2 live crew staat vooral bekend vanwege hun expliciete teksten, met tracks zoals “We want some Pussy” “trown that Dick” de titels en de inhoud van de tracks leide zelfs er toe dat enkele albums verboden zijn in de VS.

In 1989 bracht de groep hun album, As Nasty As They Wanna Be, uit en die ook werd het meest succesvolle album van de groep. Een groot deel van het succes was te danken aan de single "Me So Horny", die populair was, ondanks kleine radio rotatie.

De American Family Association (AFA) vond dat de aanwezigheid van een "Parental Advisory" sticker niet was voldoende luisteraars te waarschuwen van wat er in het cd hoesje zat en schakelde een advocaat in. In juni van dat jaar had die advocaat zelfs een ontmoeting met gouverneur van Florida en overtuigde hem om te kijken en te luisteren naar het het album te zien het wel voldeed aan de juridische kwalificatie van obsceen.

Na een uitspraak van County Circuit Court werd gewaarschuwd dat de verkoop van het album kan strafbaar zijn, een lokale winkelier, werd twee dagen later gearresteerd, na de verkoop van een kopie aan een undercover politieagent. Dit werd gevolgd door de arrestatie van drie leden van de 2 Live Crew, nadat zij een aantal nummer van het album hadden laten horen in een nachtclub.. Ze werden kort na vrijgesproken.

In 1992, werd de uitspraak vernietigd door het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten.
Als gevolg werd het album meer dan twee miljoen keer verkocht maar ook daarna bleef de groep in het nieuws door verschillende rechtzaken met oa Van Halen en George Lucas.

De classic van de week is de song die in Nederland zelfs de nummer 1 positie behaalde “Me So Horney” van de 2 live crew!


House Of Hip Hop Radio is iedere vrijdag tussen 21:00 & 23:00 uur te beluisteren via 538Juize. Of terug te luisteren wanneer het jou uitkomt via de volgende link: http://www.538juize.nl/rewind  .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten