zondag 20 februari 2011

Classic van de Week: Big L - Ebonics (18/02/2011)

Big L groeide op in Harlem New York. Hij was actief in de periode van 1993 tot 1999 en bracht in die tijd 2 solo albums uit. Lifestyles ov da poor & dangerous + The big picture.

Hiernaast was hij een actief lid van DITC met onder andere Fat Joe, OC, AG, Show en Lord Finesse. Deze crew bracht ook een flink aantal albums uit.

Big L werd op handen gedragen in de underground, maar kon nooit de stap maken naar het echte grote geld. Misschien kwam dat ook wel omdat hij te real was en teveel liefde voor Hip-Hop had. Zijn beats waren rauw en hard en zijn lyrics combineerden straatleven met grappige taalvondsten, dope punchlines en metaforen. Dat is waarom Big L door veel rappers in de game ook nog steeds een van de beste rappers ooit wordt gezien.

Op 15 februari 1999 werd Big L met 9 kogels vermoord. Het wrange is dat Jay-Z net op het punt stond hem te signen bij Roc-a-fella records. Het is jammer dat Big L die stap nooit heeft kunnen zetten. Zeker omdat zijn oude crewmaatjes Ma$e en Cam’ron die toen samen in Children of the Corn crew zaten het wel gemaakt hebben.

Bij HOHH Radio worden gevallen helden geeerd. Een van de bekendste tracks van Big L is Ebonics, dus die hoor je hier bij HOHH Radio. Big L Rest In Peace!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten