vrijdag 11 februari 2011

Classic van de week: Naughty by Nature - OPP (11/02/2011)

De classic van deze week is van Naughty By Nature! Op 17 mei zal de legendarische groep uit “Illtown” New Jersey het eerste studio album sinds 2002 uitbrengen.


Naughty By Nature is een Amerikaanse hiphop-groep, opgericht in 1991. De groep bestaat uit Treach, Vin Rock en DJ Kay Gee. In 1989 verscheen de groep voor het eerst op het muzikale toneel, toen nog onder de naam The New Style, met het album “Independent Leaders.” Na de eerste single uit dat album Scuffin those knees werd het drietal ontdekt door Queen Latifah en veranderde hun naam in Naughty By Nature.

Hun eerste grote hit was O.P.P. (Other Peoples Property), waarvoor een sample gebruikt werd van ABC, een hit van Jackson 5. De single werd uitgebracht in 1991, en is terug te vinden op het ongetitelde album Naughty By Nature. Ook de single Ghetto Bastard komt van datzelfde album.

Uit het album 19 Naughty III komt de meest succesvolle single van de groep, Hip Hop Hooray. De videoclip voor deze single werd geregisseerd door Spike Lee, en er waren andere hiphopartiesten in te zien zoals Queen Latifah, Eazy-E, Run DMC en Kriss Kross. Ook het nummer Uptown Anthem werd een groot succes, die gemaakt was voor de film Juice van 2Pac.

De groep richtte later ook zijn eigen platenlabel op, Illtown Records, dat label heeft nauw samengewerkt met artiesten als Zhane en Next.

In 2000 besloot DJ Kay Gee om de groep te verlaten. De reden was een ruzie over geld met Treach. In 2006 kwam de groep terug bij elkaar.

Met de release van “Anthem Inc.” Viert de groep hun 20ste verjaardag in de muziek industrie en de 15e verjaardag van de Grammy voor Best Rap Album (Poverty’s Paradise).

Naast nieuw materiaal bevat de plaat enkele opnieuw opgenomen classics.

De nieuwe single kan je binnenkort horen bij HOHH Radio maar nu ga je luisteren naar een echte classic in de Hip Hop namelijk OPP van Naughty by Nature.

 
 
House Of Hip Hop Radio is iedere vrijdag tussen 21:00 & 23:00 uur te beluisteren via 538Juize. Of terug te luisteren wanneer het jou uitkomt via de volgende link: http://www.538juize.nl/rewind  .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten