zaterdag 26 februari 2011

Classic van de Week: MC Eiht – Streiht up menace (25/02/2011)

Deze week sta ik stil bij 1 van de dopeste Westcoast mc’s allertijden; MC Eiht. Hij is actief als mc vanaf 1987 en dropte sindsdien 21 albums. Vijf van die albums maakte hij met zijn crew Compton’s Most Wanted waarmee hij in 1990 ook debuteerde in de scene door middel van het album It’s a Compton Thang.

MC Eiht is vooral bekend vanwege zijn laidback flow op rustige g-funk beats en met die flow weet hij een rauw en echt beeld te schetsen van het leven in de ghetto’s van LA. En ik wil hem een speciale shout out geven omdat hij de uitvinder is van het woord zyeah.

Voor het grote publiek is MC Eiht naast rapper ook bekend als acteur. Zo speelde hij in Menace II Society de rol van A-Wax en kreeg hij hierna nog veel meer rollen aangeboden. De meeste wees hij af omdat hij het niet vond passen bij zijn imago als gangsterrapper.

De afgelopen tijd heeft MC Eiht nog veel albums gedropt, waaronder collabo projecten met Spice 1 & Brotha Lynch Hung. In 2011 moet een nieuwe plaat uit gaan komen met de titel Which way is West?

Tot die tijd doen we het met de classics. Ik heb gekozen voor een track die door velen gezien wordt als zijn beste track. Deze is afkomstig van de soundtrack van de film Menace II Society en heet Streiht up menace.




House Of Hip Hop Radio is iedere vrijdag tussen 21:00 & 23:00 uur te beluisteren via 538Juize. Of terug te luisteren wanneer het jou uitkomt via de volgende link: http://www.538juize.nl/rewind  .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten